Verbeelding - voelen - denken - doen

Een spiritueel aanbod op het grensvlak van kunst en cultuur, mystiek en ethiek.

In samenwerking met de Sint Norbertusparochie, de Protestantse Gemeente Roosendaal en de Zusters Franciscanessen van Roosendaal

 

Expositie over VISIOENEN

kunstwerk_KRONA_met_detail00000000
Categorie
Activiteiten
Datum
2 maart 2024 09:30

Spirit in Roosendaal nodigt u uit om mee te gaan naar de tentoonstelling ‘Aan de rand van de hemel’ in museum KRONA te Uden. Op zaterdag 2 maart vertrekken we per auto naar Uden. Daar krijgt u er een rondleiding aangeboden door de expositie ‘VISIOENEN’.


Met de expositie Aan de rand van de hemel: Visioenen wordt via Birgitta van Zweden teruggegaan tot de bron van het abdijcomplex waar het museum deel van uitmaakt en gezocht naar een betekenisvolle verbinding met het heden.   Birgitta van Zweden ontving tijdens haar leven 700 visioenen. Deze hebben veel invloed gehad op de spiritualiteit van haar volgelingen, haar tijdgenoten en op de christelijke kunst. Birgitta’s visioenen en de interpretatie ervan vormen het vertrekpunt van deze tentoonstelling.


Aan de rand van de hemel: Visioenen laat oude religieuze kunst, middeleeuwse handschriften, getuigenissen van visionairs uit kerken en kloosters, collecties van musea en bibliotheken zien in combinatie met hedendaagse multimedia-installaties, bruidsjurken, parfums en schilderijen van toonaangevende vrouwelijke kunstenaars uit binnen- en buitenland.


De ene keer ingetogen, een andere keer uitbundig. Van interactieve installaties tot geurervaringen en filmbeelden die je doen huiveren en glimlachen. De tentoonstelling laat zien dat het visioen ons geregeld aan de grens van ons voorstellingsvermogen brengt of daar zelfs overheen gaat.


Maximaal 12 deelnemers.
Verzamelen: 9.30 uur bij St. Josephstraat 2, Roosendaal
Kosten: €15.- voor auto en koffie inclusief gebak.
Entree museum: €11.- (museumkaart geldig) Lunch brasserie: eigen kosten.
Opgave: vóór 19 febr. via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw 06-nummer.

 
 

Alle datums

  • 2 maart 2024 09:30

Powered by iCagenda