Verbeelding - voelen - denken - doen

Een spiritueel aanbod op het grensvlak van kunst en cultuur, mystiek en ethiek.

In samenwerking met de Sint Norbertusparochie, de Protestantse Gemeente Roosendaal en de Zusters Franciscanessen van Roosendaal

 

Spirituele film

Activiteiten
film_Adam
Datum: 24 september 2020 15:30 - 18:00

Donderdagmiddag 24 september vertonen we Adam, een sfeervolle en ingetogen ode aan solidariteit en moederschap. Maryam Touzani baseerde haar film Adam op een jeugdherinnering. In de medina van Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Tot Abla, weduwe en moeder van de 8-jarige Warda, haar uiteindelijk binnen laat. Zij weet hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn. Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en bakken ze samen de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen, in afwachting van de bevalling van Samia.
Naast een ode aan solidariteit en moederschap is de film ook een subtiel statement tegen een patriarchaal systeem dat ongehuwde moeders dwingt om hun kind af te staan voor adoptie. Zo’n dwang kende Nederland in de jaren zestig en zeventig. Om die reden klagen afstandsmoeders nu samen de Nederlandse staat aan.


Inleiding en nagesprek door Marjeet Verbeek


Plaats:      Citytheater, Nieuwstraat 2, Roosendaal
Tijd:         15.30-18.00 uur uiterlijk, inclusief gesprek
Kosten:     € 9,50


Kaartverkoop uitsluitend online via: website bioscoop

 

 

 

 

Alle datums


  • 24 september 2020 15:30 - 18:00

Powered by iCagenda