Verbeelding - voelen - denken - doen

Een spiritueel aanbod op het grensvlak van kunst en cultuur, mystiek en ethiek.

In samenwerking met de Sint Norbertusparochie, de Protestantse Gemeente Roosendaal en de Zusters Franciscanessen van Roosendaal

Statie1Het boekje 'De kruisweg uit de Sint Janskerk te Roosendaal' gaat over de totstandkoming van de kruisweg en de geschiedenis van de kerk. 
Sinds de Sint Jan in 2003 aan de eredienst onttrokken is, zijn de tekeningen opgeslagen. Als laatste stonden ze op de zolder van Klooster aan Kade. 
De kruisweg verbeeldt de lijdensweg van Christus. De kunstenaar Guido van de Griendt koos in 1962 voor een sobere stijl die mooi aansloot bij de gerestaureerde waterstaatskerk. De Roosendaler Frans de Clerq schreef er rijmteksten bij en schilder Cees UijtdeHaag kalligrafeerde ze als 20-jarige in de barre winter van 1963 op de lambrisering in de kerk.
In het boekje zijn de tekeningen en de rijmteksten afgebeeld. 

Het boekje kost € 9,50 en is te verkrijgen bij het Museum Tongerlohuys, bij de VVV van Roosendaal en bij boekhandel De Boekenwurm (Molenstraat 91).

gevelboekje2Te koop: Boekje 'Gevelsteentjes met Maria in Roosendaal' met twee korte wandelroutes (een door het centrum en de andere route door de wijk Burgerhout) en ook een aantal gevelsteentjes met Maria op andere plaatsen in Roosendaal en Nispen.

Het boekje is verkrijgbaar voor € 8,00 bij parochiekern Emmaüs, St. Josephstraat 2 te Roosendaal (s.v.p. eerst even bellen tussen 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur of mailen naar Spirit in Roosendaal

(Het boekje is ook verkrijgbaar bij de VVV van Roosendaal en bij boekhandel De Boekenwurm (Molenstraat 91).

kapelletjesHet boekje 'Kapelletjesroute' is sinds augustus 2014 weer herdrukt en te koop!
Het boekje is verkrijgbaar voor € 9,00 bij parochiekern Emmaüs, St. Josephstraat 2 te Roosendaal (s.v.p. eerst even bellen tussen 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur of mailen naar Spirit in Roosendaal

(Het boekje is ook verkrijgbaar bij de VVV van Roosendaal en bij boekhandel De Boekenwurm (Molenstraat 91).