Verbeelding - voelen - denken - doen

Een spiritueel aanbod op het grensvlak van kunst en cultuur, mystiek en ethiek.

In samenwerking met de Sint Norbertusparochie, de Protestantse Gemeente Roosendaal en de Zusters Franciscanessen van Roosendaal

Presentatie boekje 'OP DE KAPELBERG'

kapelberg
Categorie
Activiteiten
Datum
10 september 2022 12:00 - 13:00
Locatie
Museum Tongerlohuys, Kerkstraat 1, ROOSENDAAL

Presentatie boek ‘Op de Kapelberg’

10 september in het Tongerlohuys

Op Open Monumentendag 10 september bent u om 12.00 uur van harte welkom in Museum Tongerlohuys, Kerkstraat 1, Roosendaal bij de presentatie van het boek Op de Kapelberg met een paar voordrachten van getuigenissen uit het boek en met Marialiederen verzorgd door Jan Verswijveren. Hierna wordt het boek aangeboden aan wethouder Van Gestel en vicaris-generaal Lommers.

De Kapelberg bestaat dit jaar 125 jaar. Ter gelegenheid daarvan heeft Spirit in Roosendaal in samenwerking met de Kerkelijke Instelling ‘De Kapelberg’ het rijk geïllustreerde boek Op de Kapelberg (€9,95) samengesteld. Ook al houdt deze fraaie Mariakapel zich als ‘veldkapel’ al jaren schuil tussen Borchwerf I en II langs de A17, ze wordt nog steeds gevonden door pelgrims. Op de Kapelberg vertelt over een woelige geschiedenis van (ver)bouwen, restaureren en verdedigen, maar schenkt ook ruim aandacht aan haar geschiedenis als pelgrimsoord, met getuigenissen van mensen die in deze oase van rust, stilte en ontmoeting troost, bemoediging en dankbaarheid vinden, terwijl ze een kaarsje opsteken bij Maria.

Van 10 september tot en met 27 november besteedt het Tongerlohuys aandacht aan de Kapelberg met een expositie waar u zich met getuigenissen op video en een heuse devotiehoek even in de Kapel kunt wanen.

Wilt u (weer) even een kijkje nemen in de echte kapel: stap dan op 10 september in de Molenstraat op de Monumentenbus.

Het boek 'OP DE KAPELBERG' is van 10 september t/m 27 november verkrijgbaar bij het Museum Tongerlohuys en op 10 en 11 september op de Kapelberg zelf: Deurlechtsestraat, Roosendaal.

Verder is het boek altijd verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer info: www.spiritinroosendaal.nl  

 
 

Alle datums

  • 10 september 2022 12:00 - 13:00

Powered by iCagenda