Verbeelding - voelen - denken - doen

Een spiritueel aanbod op het grensvlak van kunst en cultuur, mystiek en ethiek.

In samenwerking met de Sint Norbertusparochie, de Protestantse Gemeente Roosendaal en de Zusters Franciscanessen van Roosendaal

 

Preek van de Leek: Exodus

Activiteiten
exodus
Datum: 27 oktober 2020 19:30 - 21:30

PREEK VAN DE LEEK ONLINE


Spirit in Roosendaal organiseert op dinsdag 27 oktober voor het vijfde jaar alweer De Preek van de Leek. Dit keer wel onder coronarestricties. Vier Roosendalers beklimmen de preekstoel in de Kruiskerk om hun licht te laten schijnen over een Bijbeltekst. Dit jaar staat het oudtestamentische verhaal Exodus 16 centraal. Marjeet Verbeek van Spirit: “Heeft dit mythische verhaal over bevrijding ons vandaag de dag nog iets te zeggen?”


Vanwege de huidige coronamaatregelen mogen er maximaal dertig toehoorders in de kerk.
Die plaatsen zijn inmiddels vergeven.

Geïnteresseerden kunnen via een videoverbinding https://kerkdienstgemist.nl/stations/2063-PG-Roosendaal-Kruiskerk live de Preek volgen, en nog een aantal maanden daarna.


Wie gaan de preek houden? De Syrische vluchteling Ameer Abou Touk, Anne Moeniralam, juriste en mediator, zangeres Elly van den Berg en tot slot Harm Emmen, gemeenteraadslid en fractievoorzitter van D66. 
Alle vier komen ze met hun visie op vrijheid en bevrijding. 
“Zulke totaal verschillende benaderingen van het thema, eenieder vanuit zijn eigen achtergrond en professie, dat is de kracht van De Preek van de Leek en de garantie voor een boeiende avond”, zegt een enthousiaste Marjeet Verbeek.

De avond wordt muzikaal omlijst door de Syrische vluchteling Enam Hushan. 
 

Ella

Elly van den Berg, zangeres

Zij vond in de bijbeltekst inspiratie voor haar verhaal over innerlijke bevrijding.

Abou Touk Ameer


Ameer Aboutok, Syrische vluchteling

“Vrijheid is echt niet vanzelfsprekend”, licht vluchteling Ameer toe, die op zijn weg naar vrijheid veel moeilijkheden ondervond.

 download

Harm Emmen, voorzitter D'66 Roosendaal

Hij spreekt over het behouden van vrijheid. “Hoe wij als mensen de verantwoordelijkheid hebben om zuinig te zijn op wat ons als mens gegeven is.”

Anne Moeniralam kl

Anne Moeniralam, juriste en mediator

Zij wil vrijheid van diverse kanten belichten, van slavernij tot vrijheid nu.Vakjury: Joseph Dekkers (de winnaar van vorig jaar), ds Marjo den Bakker en pastor Petra Versnel. 


Maar u bent het die de winnaar kiest!


En de winnaar bestemt de vrije gift van de avond voor een goed doel naar zijn of haar keuze!

 

Presentatie: Marjeet Verbeek


Plaats: Kruiskerk, St. Lucasplein 1, Roosendaal


Tijd: 19.30-21.30 uur

 

Opgave: 

Vanwege de huidige coronamaatregelen mogen er maximaal dertig toehoorders in de kerk. Die plaatsen zijn inmiddels vergeven.

Geïnteresseerden kunnen via een videoverbinding htps://kerkdienstgemist.nl/stations/2063-PG-Roosendaal-Kruiskerk live de Preek volgen, en nog een aantal maanden daarna.

 

 

 

Alle datums


  • 27 oktober 2020 19:30 - 21:30

Powered by iCagenda