Verbeelding - voelen - denken - doen

Een spiritueel aanbod op het grensvlak van kunst en cultuur, mystiek en ethiek.

In samenwerking met de Sint Norbertusparochie, de Protestantse Gemeente Roosendaal en de Zusters Franciscanessen van Roosendaal

Sint Nicolaas historisch gezien

 

Donderdag 23 november nodigt Spirit in Roosendaal u uit voor een boeiende avond over Sint Nicolaas door de eeuwen heen: van de Oosterse heilige op iconen tot de Westerse patroonheilige van zeelui en meisjes die met een bruidsschat gered moesten worden… We beginnen om 18.00 uur in de kapel van St. Elizabeth met sintnicolaas vespers: een vrije dienst waarin dameskoor Oriente o.l.v. Marie-Louise Egbers oude, Latijnse sint nicolaasliederen ten gehore brengt. AansluiSint Nicolaas historisch gezien tend bieden de zusters u een broodmaaltijd aan in Mariastede. Daar vindt u ook iconen en oude prenten van Sint Nicolaas en boeken over Sint Nicolaas door de eeuwen heen. Om 20.00 uur houdt Harry Schalken in de kapel van Mariastede een lezing met bisschopswijn en speculaas over de rijke geschiedenis van Sint Nicolaas.

 

Datum:                     donderdag 23 november 2017

 

Plaats:                      Mariastede, St. Theresiastraat 44, Roosendaal

 

Tijd:                         18.00—22.00 uur

 

Kosten:                    vrije gift

 

Opgave:                    voor 20 nov.: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.