Verbeelding - voelen - denken - doen

Een spiritueel aanbod op het grensvlak van kunst en cultuur, mystiek en ethiek.

In samenwerking met de Sint Norbertusparochie, de Protestantse Gemeente Roosendaal en de Zusters Franciscanessen van Roosendaal

Maria in Mei in Onze Lieve Vrouwekerk 


Beelden, iconen en bloemen


Tentoonstelling van 11 mei t/m 2 juni 

op zaterdagen van 14.00 -15.30 uur

 

in de O.L.Vrouwekerk (Kade 23):

vele en veelzijdige fraaie beelden van Maria en Maria-iconen.

 

Op woensdag 15 mei organiseert Spirit in Roosendaal

een Mariadag

in de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan de Kade.

Op deze Mariadag zal er ook een Mariaviering worden gehouden met een speciale plek en aandacht voor bloemen. Heel veel bloemen zijn namelijk naar Maria vernoemd. In de periode ernaar toe kunt u samen met anderen een bijzondere bloemversiering gaan ontwerpen, geïnspireerd door de betekenis van Maria. Gea Korpel-Beskers, een vrouw die graag op kunstzinnige en duurzame wijze met bloemen, planten en andere materialen werkt, is bereid gevonden om aan de slag te gaan met dit bloemversieringsproject. In totaal zijn er drie momenten waarop er aan het werk wordt gegaan.

Op vrijdag 29 maart en vrijdag 5 april, telkens van 13.30 tot 15.00 uur, wordt er gebrainstormd over het ontwerpen en wie wat gaat doen. Op woensdag 15 mei 2019 – mogelijk al een paar dagen eerder, afhankelijk van wat er gemaakt gaat worden – worden de plannen uitgewerkt tussen 14.00 en 17.00 uur,

Daarna -om 17.00 uur- is er een Mariaviering door pastor Petra Versnel.

Feestelijk detail is dat pastor Els Ettes en pastor Petra Versnel die dag precies 10 jaar in Roosendaal werkzaam zijn als pastoraal werkster.

Aansluitend op de Mariaviering -om 18.00 uur- zal er een eenvoudige soepmaaltijd zijn.

Hierna volgt er een mini-symposium over de inspirerende rol van vrouwen bij de hervormingen in de kerk.

Mocht u deel willen nemen aan het bloemversieringsproject, dan vragen u zich op te geven vóór maandag 25 maart bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie: O.L.Vrouwekerk, Kade